[ چون خبر غارت بردن یاران معاویه را بر أنبار شنید خود پیاده به راه افتاد تا به نخیله رسید . مردم در نخیله بدو پیوستند و گفتند اى امیر مؤمنان ما کار آنان را کفایت مى‏کنیم . امام فرمود : ] شما از عهده کار خود بر نمى‏آیید چگونه کار دیگرى را برایم کفایت مى‏نمایید ؟ اگر پیش از من رعیت از ستم فرمانروایان مى‏نالید ، امروز من از ستم رعیت خود مى‏نالم . گویى من پیروم و آنان پیشوا ، من محکومم و آنها فرمانروا . [ چون امام این سخن را ضمن گفتارى درازى فرمود که گزیده آن را در خطبه‏ها آوردم ، دو مرد از یاران وى نزد او آمدند ، یکى از آن دو گفت : من جز خودم و برادرم را در اختیار ندارم ، اى امیر مؤمنان فرمان ده تا انجام دهم امام فرمود : ] شما کجا و آنچه من مى‏خواهم کجا ؟ [نهج البلاغه]
 
امروز: پنج شنبه 04 تیر 19

عمارت رکیب‌خانه از جمله بناهای بافت قدیم اصفهان به شمار می‌رود که در اوائل قرن یازدهم هجری مقارن با سلطنت شاه عباس اول ساخته شده است.

 

عمارت رکیب خانه از بناهای مجموعه دولتخانه صفوی دراصفهان

عمارت رکیب‌خانه از جمله بناهای بافت قدیم اصفهان به شمار می‌رود که در اوائل قرن یازدهم هجری مقارن با سلطنت شاه عباس اول ساخته شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران این بنا که هم اکنون به موزه هنرهای تزئینی تبدیل شده است در مرکز شهر اصفهان و نزدیک بناهای مشهوری همچون تالار اشرف، کاخ چهلستون، عالی قاپو و توحیدخانه قرار دارد و به عنوان یکی از بناهای مجموعه دولتخانه صفوی به شمار می رود.
با مراجعه به منابع و مأخذ مختلف دوران صفوی و با توجه به کلمه? «رکیب‌خانه» مشخص می‌شود که این عمارت محل نگهداری لوازم سوارکاری و یراق‌آلات اصطبل دولتی بوده است.
با فروپاشی حکومت صفویه، عمارت «رکیب‌خانه» متروک گردید و بعدها در عصر قاجار به دستور «حاج محمد حسین‌خان صدر اصفهانی» - صدراعظم نیک‌اندیش فتحعلی‌شاه - احیاء شد.
در دوره? حکومت «مسعود میرزا ظل‌السلطان» بعد از انجام تعمیرات و الحاقاتی که با آن دوره سازگار بود به عنوان محل زندگی این حاکم تعیین گردید.
در دوران پهلوی اداره آمار و ثبت احوال اصفهان در این محل مستقر شد و تغییراتی در ساختمان و مخصوصاً در جبهه غربی آن صورت گرفت.
در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی «رکیب‌خانه» مورد مرمت اساسی قرار گرفت و بعد از بازسازی مقرر شد اشیاء موجود در موزه‌های هنرهای تزئینی تهران و بقیه? اشیاء قدیمی به اصفهان منتقل و در این ساختمان به معرض تماشای عموم گذاشته شود.
در اجرای این هدف در تابستان 1375 گنجینه‌های تزئینی رسماً افتتاح شدو مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
در حال حاضر این گنجینه با فضائی به مساحت 2600 متر مربع و حدود 1200 مترمربع فضای نمایشگاهی با در بر گرفتن هفت بخش دائمی صدها اثر نفیس هنری را برای بازدید عموم عرضه کرده است.


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در چهارشنبه 90/12/24 و ساعت 8:59 صبح | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 33
بازدید دیروز: 173
مجموع بازدیدها: 416228
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو