[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
 
امروز: پنج شنبه 04 تیر 26

مدیر جهاد کشاورزی کاشان از فاجعه بزرگ خشکسالی و بحران مرگ تدریجی بخش کشاورزی در این شهرستان خبر داد.

 

مرگ تدریجی بخش کشاورزی کاشان براثر خشکسالی

مدیر جهاد کشاورزی کاشان از فاجعه بزرگ خشکسالی و بحران مرگ تدریجی بخش کشاورزی در این شهرستان خبر داد.

جواد امان پور به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بزرگترین مشکل بخش کشاورزی رسیدن اعتبارات پس از فصل تابستان است.
وی، با اشاره به تخصیص اعتبار یک میلیارد و 600 میلیون ریالی مدیریت بحران استان اصفهان به بخش کشاورزی این شهرستان در سال جاری افزود: اختصاص این اعتبار کمک بزرگی برای جلوگیری از فاجعه بزرگ خشکسالی و نابودی کشاورزی در کاشان است.
به گفته وی ، برای جلوگیری کامل از وقوع فاجعه بزرگ خشکسالی و مرگ تدریجی کشاورزی در کاشان مدیریت جهاد کشاورزی مبلغ 20 میلیارد ریال را برای لوله گذاری ، مرمت قنوات و تامین آب مورد نیاز است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان ، میزان آبدهی 500 رشته قنوات این شهرستان را در سال های عادی 120 میلیون متر مکعب دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر به علت خشکسالی امسال بیش از 40 درصد از این میزان آبدهی یعنی حدود 48 میلیون مترمکعب آن کاهش یافته است.
امان پور ، تامین 40 درصد از منابع آبی بخش کشاورزی شهرستان کاشان را از طریق قنوات و 60 درصد آن را از طریق چاهها دانست و گفت: در مجموع 420حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و 500 رشته قنوات این شهرستان سالیانه 300 میلیون متر مکعب آب بخش کشاورزی را تامین می کنند.
به گفته وی، حدود 7 هزار هکتار از باغات کاشان از طریق قنوات و چاههای کشاورزی آبیاری می شود که حدود 50 درصد از این میزان دربخش کوهستانی است.
امان پور،کاهش بیش از 35 درصدی منابع آبی بخش کشاورزی بویژه قنوات کاشان را خاطر نشان کردوگفت: پیش بینی می شود این کاهش همچنان تا دو ماه ادامه داشته باشد.
وی ، خشکی 10 درصد از قنوات رودآبی کاشان در سال گذشته را در اثر تداوم خشکسالی یادآور شد و افزود : پیش بینی می شود امسال نیز در نتیجه این خشکسالی 20 درصد از قنوات رودآبی این شهرستان خشک شود.
مدیر جهاد کشاورزی کاشان با اشاره به ، کاهش شدت خشکسالی با، افزایش 40 درصدی بارش در سال زراعی جاری به میزان 125 میلی متر نسبت به بارش 90 میلی متر سال زراعی گذشته گفت: پراکنش نا منظم باران و ریزش نزولات جوی پس از زمستان تاکنون، خشکسالی بخش کشاورزی این شهرستان را همچنان تهدید می کند.
امان پور همچنین از شناسنامه دار شدن قنوات شهرستان کاشان نخستین بار در استان اصفهان خبر داد و گفت: دراین طرح تاکنون از 600 رشته قنوات این شهرستان 150 رشته آن شناسنامه دار شده است.


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در شنبه 90/4/11 و ساعت 11:27 صبح | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 37
بازدید دیروز: 163
مجموع بازدیدها: 417141
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو