سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
ملایم باش ؛ زیرا هرکه ملایم باشد، همواره ازدوستی کسانش برخوردار می شود . [امام علی علیه السلام]
 
امروز: شنبه 103 آذر 10

عضو هیات علمی رشته اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: اگر بخواهیم به تعدیل نرخ ارز در سطح کلان بپردازیم باید مولفه‌های بسیاری را در نظر گرفت.

تغییر نرخ ارز به تنهایی نمی‌تواند مساله صادرکنندگان را حل نماید

عضو هیات علمی رشته اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: اگر بخواهیم به تعدیل نرخ ارز در سطح کلان بپردازیم باید مولفه‌های بسیاری را در نظر گرفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خانم« دکتر نصرالهی» در سومین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان در محل تالار هیات نمایندگان اتاق تصریح کرد: وقتی نرخ ارز در کشور تغییر می‌کند قیمت‌های نسبی نیز تغییر می‌کند و در اقتصاد این قیمت‌های نسبی است که مسیر را مشخص می‌کند. اگر نرخ ارز در اثر صعود، افزایش تقاضا پیدا ‌کند معنای آن این است که برخی از کالاهایی که تا دیروز در کشور صرفه اقتصادی نداشته امروز مقرون به صرفه است و ارزشمند‎تر شده و در عکس آن نیز صادق است.
وی توضیح داد: در اکثر کشورها نرخ ارز توسط دولت مشخص می‌شود و نوسان داشتن نرخ ارز برای یک کشور مزیت نخواهد بود و وقتی نرخ ارز تغییر می‌کند نحوه تاثیر تغییر بر کالا متفاوت خواهد بود .
وی افزود: اکثر کشورها به نرخ ارز شناور تن در نمی‌دهند زیرا وقایع سیاسی و اقتصادی بر این بازار تاثیر می‌گذارد .
این استاد دانشگاه در ادامه گفت : زمانی که نرخ ارز تغییر می‌کند نسبت بهای کالای وارداتی به پول ملی تغییر می‌کند زیرا وقتی نرخ ارز به اندازه یک درصد افزایش پیدا کرد به میزان 5 درصد در قیمت کالای وارداتی تاثیر می‌گذارد و اگرکالایی که وارد می‌شود لوکس باشد در زمان افزایش قیمت ارز با بی رغبتی مصرف کننده روبرو می‌شود .
وی تصریح کرد: متاسفانه به لحاظ ساختار اقتصادی موجود به شدت به واردات نیازمندیم و کشش واردات کمتر از یک است بنابراین تغییر نرخ باعث افزایش نرخ تورم می‌شود و به تنهایی نمی‌تواند باعث تقویت تولید داخلی شود لذا تولید کنندگان باید به دنبال کاهش هزینه تمام شده بروند .
در این جلسه رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان گفت:با برداشتن یارانه انرژی رقابت تنگاتنگی بین تولید کنندگان داخلی با خارجی بوجود آمده است .
مصطفی رناسی تشریح کرد: زمانی که یارانه‌های دولتی مشمول صنعت و تولید بود فاصله (گپ ) 30 تا 40 درصدی که مابین تولید کننده داخلی با خارجی بود، اشتباهای مدیریت بنگاه‌ها را می‌پوشاند ولی با برداشتن یارانه انرژی این فاصله به حداقل رسیده است .
وی افزایش بهره وری واحدهای تولیدی و افزایش بهره وری و استفاده از فناوری های با انرژی کمتر را وظیفه بنگاههای اقتصادی در شرایط امروز دانست و گفت: در بخش دولتی سیاست‌های تسهیلات بانکی باعث شده که بدهی معوق بانکها افزایش یابد .
وی اجرای مصوبات مجلس را از دولت خواستار شد و گفت: از مسوولین دولتی اجرای قوانین موجود مربوط به تولید را خواهانیم زیرا با همین قوانین می‌توان بخش اعظم مسایل صنعت کشور را حل کرد.

 


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در دوشنبه 90/5/24 و ساعت 11:52 صبح | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 493
بازدید دیروز: 387
مجموع بازدیدها: 403460
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو