اصفهان نیوز
25 رمضان سالگرد رحلت بهاءالدین محمدتاج الدین معروف به فاضل هندی از دانشمندان به نام قرن 12 ه.ق است.
25 رمضان سالروز درگذشت فاضل هندی
25 رمضان سالگرد رحلت بهاءالدین محمدتاج الدین معروف به فاضل هندی از دانشمندان به نام قرن 12 ه.ق است.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران محقق و پژوهشگرتاریخ گفت:وی در سال 1062ه.ق در اصفهان متولد شد و قسمتی از دوران کودکی و نوجوانی خود را در هند سپری کرد وبه همین دلیل او را فاضل هندی می نامند.
ریاحی فاضل را دانشمندی محقق و علامه ای فاضل و شخصیتی بی نظیر در عصر خویش نامید و ادامه داد فاضل از دانشمندان اواخر عهد صفوی است که در علوم رسمی و حکمت و فنون دینی استادی مبرز بود.
وی افزود:این کودک نابغه در 8 سالگی به تدریس مختصر و مطول تفتا زانی پرداخت ودر 11 سالگی کتاب«منیه الحریص علی فهم شرح التلخیص»را تالیف کرد.
این محقق و پژوهشگر تاریخ در شرح حال فاضل هندی چنین گفت: وی در 13 سالگی به اجتهاد رسید و در 16 سالگی در ردیف فضلای به نام بود.
فاضل اصفهانی کسی است که در فقه و اصول، تفسیر و حدیث، رجال و حکمت، فلسفه و کلام، ریاضیات و نجوم و ادبیات عرب و عجم مهارت داشته و شمار آثار او را تا 150 جلد کتاب و رساله نوشته اند.
از مهمترین آثار به جامانده از این عالم بزرگوار می توان به کتاب اللثام در قواعد احکام، مناهج السویه در شرح الروضه البهیه، منیه الحریص در فهم شرح التخلیص و ملخص الشناسی بوعلی سینا اشاره کرد.
از شاگردان فاضل نیز می توان به شیخ احمدبن حسین حلی، سید محمدعلی کشمیری و میرزا عبدالله افندی اشاره کرد.
دوران زندگی این عالم فرهیخته، همزمان شد با فتنه و آشوب افغانی ها و از هم پاشیده شدن حوزه چندین ساله ی اصفهان و نقل مکان علما به سایر شهرهای ایران که سرانجام فاضل رمضان سال 1137 را به پایان نبرد که پس از شب های قدر دار فانی را وداع گفت و پیکر پاکش در تخت فولاد اصفهان آرام گرفت.