سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
هرکه بر اساس دین، دوستی نکند و بر اساس دین، دشمنی نکند، دین ندارد . [امام صادق علیه السلام]
 
امروز: شنبه 103 آذر 10

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از کنترل بیماری مالاریا و ریشه کن شدن آن در اصفهان خبر داد.

 

ریشه کنی مالاریا در اصفهان

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از کنترل بیماری مالاریا و ریشه کن شدن آن در اصفهان خبر داد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران رضا فدایی دیروز در نشست خبری که در راستای اطلاع‌رسانی برنامه‌های سالک استان و راه‌های پیشگیری از این بیماری برگزار شده بود، با بیان این مطلب گفت:این بیماری از انسان منتقل می شود و مانند بیماری سالک مخزن حیوانی ندارد و به همین دلیل این بیماری ریشه کن شد.
وی گفت: بیماری مالاریا که یک زمانی بومی استان اصفهان بود به دلیل اجرای برنامه‌های بهداشت در این استان از شش تا هفت دهه گذشته تاکنون شاهد ابتلا فردی به بیماری مالاریا نبودیم.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: 10 سال گذشته واکسنی به صورت آزمایشی برای درمان بیماران سالک استفاده شد که نتایج خیلی درخشان نبود.
وی ادامه داد: در مرحله واکسیناسیون، یک واکسن زمانی کارآمد است که بتواند تا 95درصد به درمان بیماران کمک کند که اگر کمتر از این میزان باشد به عنوان یک روش درمان نمی‌توان روی آن استناد کرد.
فدایی به اجرای برنامه پنج ساله‌ای که از چهار سال پیش به منظور کنترل بیماری سالک در اصفهان به اجرا درآمد اشاره کرد و اضافه کرد: یک سال دیگر از اجرای این برنامه مانده است که در طول این چهار سال به طور متوسط توانستیم تا 50درصد از این بیماری را به کنترل درآوریم.
وی با بیان اینکه 250 کانون انتقال سالک در استان اصفهان شناخته شد که به دلیل محدود بودن بودجه مالی تنها 80 کانون انتخاب شد، افزود: کانون‌های انتخابی از مراکزی انتخاب شد که حداقل 500 نفر جمعیت داشته باشد و شاهد پنج در هزار بیماری باشیم.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه شهرستان‌های کوچک و مناطق روستایی اصفهان مثل برخوار و میمه، نطنز، شاهین‌شهر از مناطق آلوده به سالک شناخته شده است، گفت: در صورتی که بتوانیم تا سال آینده این بیماری را تا 70درصد به کنترل درآوریم می‌توان به آینده این بیماری خوشبین بود.
فدایی اظهار داشت: تا زمانی‌که فرهنگ حفاظت فردی از گزش پشه در بین مردم نهادینه نشود احتمال بازگشت سالک به مناطقی که تحت کنترل برنامه‌های بهداشتی قرار گرفته است، وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ساخت و ساز منازل مسکونی در مناطق سالک‌خیز به مسئولان مسکن و شهرسازی هشدار داده شد، بیان داشت: براساس تعاملاتی که طی دو سال گذشته با مسئولان مسکن و شهرسازی انجام شد، از ساخت و ساز اماکن مسکونی در مناطق سالک‌خیز پیشگیری شد اما این در حالی که به دلیل رشد جمعیت در برخی از مناطق ناچار به این نوع ساخت و سازها است.
مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در صورتی که افراد شاهد زخمی بر بدن خود باشند که تا دو هفته به صورت خود به خود بهبود پیدا نکند لازم است به وجود سالک در خود شک کنند که با مراجعه به مراکز پزشکی آزمایش مربوطه را بدهند.
وی ادامه داد: در چهار سال اجرایی شدن طرح کنترل سالک، حدود 22 مرکز تشخیص سالک در مناطق سالک‌خیز اصفهان راه‌اندازی شد.
فدایی افزود: افراد مشکوک به سالک در شهرستان‌های کوچک در ابتدا طی یک نمونه‌گیری ساده از زخم آنها با میکروسکوپ ساده انگل سالک شناسایی شده و از طریق آمپول و سرما درمانی اقدامات اولیه درمان برای آنها انجام می‌گیرد.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: سال 86 نزدیک به 3 هزار و 400 مورد بیمار مبتلا به بیماری سالک داشتیم که بعد از اجرای برنامه کنترل سالک در استان اصفهان در سال گذشته این رقم به دو هزار نفر رسید و از ابتدای سال تاکنون این امر به یک هزار و 500 نفر مورد رسیده است.


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در پنج شنبه 90/8/19 و ساعت 5:55 عصر | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 33
بازدید دیروز: 387
مجموع بازدیدها: 403000
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو